De tweedaagse cursus car detailing

Aan één dag hebben we niet genoeg, wij bieden kwaliteit! Bij de cursus autopoetsen / car detailing leer je hoe je op een vakkundige en professionele wijze auto's kunt poetsen en reinigen. De cursus bestaat uit twee delen: het theoretische- en het praktijkgedeelte.

Praktijktraining leren van de beste

Deze uitgebreide cursus is geschikt voor iedereen die meer wil leren over het vakkundig poetsen van auto´s en andere voertuigen. Tijdens deze tweedaagse cursus leer jij alle facetten op het gebied van autoreiniging. 

Je leert het gebruik van verschillende gereedschappen, het onderscheiden van verschillende oppervlakten en materialen en je wordt altijd geholpen door één van onze professionals. 

Een auto is méér dan een vervoersmiddel

Een auto is allang niet meer alleen een middel om van A naar B te komen. Een auto is voor veel mensen een plek waar zij vele uren per week doorbrengen; er wordt echt geleefd in de auto. Eten drinken, kinderen, huisdieren, in het bos, op het strand... een auto heeft veel te verduren, en dat is alleen nog maar het interieur. 

Van auto naar bolide in topconditie

Het exterieur van een auto wordt blootgesteld aan vele verschillende weersomstandigheden. Van sneeuw en ijs en het nietsontziende zout van de strooiwagens, tot felle zon met mogelijk schadelijke uv-straling. 

Niet voor niets moet een auto regelmatig onderhouden worden, en dan niet alleen de motor. Door het volgen van deze cursus weet jij in de toekomst precies hoe je een auto in topconditie houdt of krijgt. 

Tweedaagse all in Cursus Car Detailing Professional inclusief hotelovernachting

Waaruit bestaat de cursus? 

- Startpakket t.w.v. 500 euro*

- Wassen vóór het polijsten

- Wassen van een gepolijste auto

- Theorie over lakopbouw

- Afplakken, kleien en drogen

- Excentrisch en roterend polijsten

- Reinigen van het interieur

- Verschillende soorten lakbescherming

- Behandeling van ongelakte delen

- Praktijkoefeningen

- Certificering

* onderaan de pagina meer info

Niveau: beginner

Duur: 2 dagen van 7 uur

Aantal deelnemers: minimaal 1 tot maximaal 5

Inbegrepen: Theoretisch naslagwerk, deze mag je houden

Prijs: € 1999 p.p. inclusief luxe lunch voor beide dagen, hotelovernachting bij Van der Valk, ontbijt en diner in het hotel

Bij afronden van de cursus ontvang je een certificaat 

Waaruit bestaat het programma?

Programma dag 1: 

(9:00 uur - 16:00 uur)

 1. Start bij de cursusruimte
 2. Kennismaking en theoretische inleiding
 3. Basiskennis producten en gereedschappen
 4. Praktische handelingen
 5. Demonstratie door de trainer voornamelijk gericht op het gebruik van materialen en middelen om het interieur te reinigen
 6. Luxe lunch met keuze uit verschillende baguettes en drankjes
 7. Oefenen met het reinigen van het interieur van de auto
 8. Tips en tricks
 9. Afsluiting en voorbereiding dag 2
 10. Transfer naar Van der Valk hotel waar er een heerlijk diner op je wacht

Programma dag 2: 

(9:00 uur - 16:00 uur) 

 1. Lunch in Van der Valk Hotel
 2. Transfer naar cursusruimte
 3. Basiskennis producten en gereedschappen (exterieur)
 4. Praktische handelingen
 5. Demonstratie door de trainer (exterieur)
 6. Het oefenen met het reinigen van het exterieur van de auto
 7. Vragenronde
 8. Afsluiting
 9. Transfer naar trein- of busstation 

De cursus is inclusief hotel, ontbijt, lunch én diner bij Van der Valk! 

Cartec New ColorLine Klikrek Startpakket

Inclusief bij jouw cursus t.w.v. 500 euro

De flacons zijn gevuld met 500 ML inhoud per stuk. De Colorline bestaat uit een 12-tal producten voorzien van een kleurencode waarmee snel en efficiënt iedere auto in nieuw staat gebracht kan worden. Deze producten zijn nauwkeurig geselecteerd uit het ruime aanbod van Cartec producten. De producten worden aangeboden met een handig opbergsysteem. De producten in dit opbergsysteem zijn:


Motorreiniger / Engine Cleaner MV40 500 ML Engine Cleaner MV40 is een oplosmiddelvrije reiniger. Ontvet en reinigt motoren.

Velgenreiniger / Wheel Cleaner 500ML Krachtige zuurvrije Wheel Cleaner. Verwijdert hardnekkige remstof van stalen en aluminium velgen. Voor gebruik testen op een onopvallende plek.

Tar & Glue Remover Tar & Glue remover is ontwikkeld voor de veilige en permanente verwijdering van teer- en lijmresten. 

Allesreiniger / All Purpose Cleaner 500ML All purpose cleaner is een veelzijdige krachtige reiniger. Zeer geschikt voor het verwijderen van insecten, vliegen, vuil en vet.

Splash shampoo Splash Shampoo is een volschuimende, reinigende autoshampoo met wax.

Interieur reiniger / Interior Cleaner 500ML Interieur reiniger is een sterk geconcentreerde reiniger voor het interieur van de auto. Geschikt voor stoffen bekleding, dashboard, vloer etc. Verwijdert moeiteloos vuil, vet en nicotineaanslag.

Dash-fresh 500ML Dash-Fresh is een interieurlotion en geeft alle kunststofdelen weer een nieuw uiterlijk. Laat een niet vette zijdeglans achter met een aangename geur. Aanbrengen met een kleine spons voor het beste resultaat.

Glasreiniger/ Glass Cleaner 500ML Glasreiniger reinigt en ontvet ruiten. te gebruiken op spiegel en ramen zowel binnen als buiten.

Gebruik papier bij het aanbrengen en verwijderen voor het beste resultaat.

Perfect Polish 500ML Perfect Polish is een combinatie van cleaner en wax. Geeft een langdurige bescherming en een diep glanzend resultaat. Resten verwijderen met een schone doek. Gebruik indien nodig vooraf Super Lakreiniger.

Fast Glaze Fast Glaze wordt gebruikt om nieuw en gepolijste lakken te voorzien van een diepe en egale glans. Ideaal ook voor na het wassen of voor gebruik in de showroom.

Vinyl 500ML Vinyl reinigt en beschermt kunststof. Geschikt voor bumpers, spiegels, banden, vinyldaken etc. Aanbrengen met kleine spons of met een vernevelaar. 

Motor-Fresh 500ML Motor-Fresh is een innovatief, oplosmiddelvrij product voor het verfraaien van de motor en wielkasten. Eenvoudig opspuiten en laten drogen voor een streepvrij resultaat. 

flacon 500ML 12x
vernevelaar 8x
plupdop 4x 

Reserveer nu jouw car detailing cursus!